Pagina's

08 april 2015

Blij zijn met je lichaam

Bijna ieder meisje heeft wel iets waar ze niet blij mee is. Of dat nou die te dikke bovenbenen zijn of de bolle buik, dat maakt niet uit. Waarom zou je aan een bepaalde standaard moeten voldoen? Waarom hebben wij vaak het gevoel dat onze buik of benen te dik zijn en dat wat voller zijn lelijk is? Zelf heb ik om eerlijk te zijn ook de nodige onzekerheden over mijn lichaam maar eigenlijk slaat dat nergens op. Vaak maken we ons gek met onze gedachten. Wanneer wij weer balen over onze dikke bovenbenen, merkt een ander het meestal niet eens op.

Love your body

De onzekerheid over je lichaam ontstaat niet zomaar één-twee-drie. Er zijn verschillende redenen waarom we ons soms te dik voelen. Niet iedereen heeft er last van maar veel meisjes van mijn leeftijd en ook 'oudere' vrouwen voelen zich wel eens te dik.
Door alle slanke stijliconen en schoonheidsidealen, hebben we soms het idee dat wij er ook zo uit moeten zien. Thigh gap, collarbones, noem maar op. En dan het liefst zo zichtbaar mogelijk. Ons zelfbeeld is dan ook vaak erg laag. We hebben het gevoel dat mensen negatief over ons denken en als wij dat extra grammetje zien, zou dat hen dan ook niet opvallen?
Vrouwen zijn overigens eerder ontevreden over hun lichaam dan mannen. Als wij een mooie, slanke vrouw zien willen we er al snel net zo uitzien. Mannen zullen die gedachte minder snel krijgen en vinden eerder dat zij er ook wel prima uitzien.


De makkelijkste manier om je weer zelfverzekerd te voelen over je lichaam is om je niet met anderen te vergelijken. Wees eens blij met je eigen lichaam. Misschien vind je het niet zo mooi dat je meer rondingen hebt dan anderen maar hé, dat maakt jou weer anders dan de rest en dus bijzonder.  Realiseer je ook dat je met een perfect lichaam niet sneller gelukkig bent. Geluk komt van binnenuit en hangt vaak meer af van de manier waarop je denkt dan hoe je eruit ziet.
En al heb je veel onzekerheden over je lichaam, er is vast wel iets waar je blij mee bent. Richt je op de punten van je lichaam waar je wél blij mee bent. Wees ook niet bang om jezelf eens te bekijken in de spiegel en jezelf een compliment te geven. Het is helemaal niet verkeerd om zelfverzekerd te zijn over je lichaam. Own it!

4 opmerkingen:

  1. Goed geschreven! Tegenwoordig is iedereen zo met zijn uiterlijk bezig door al die mooie foto's van modellen enz maar wees blij met jezelf en accepteer dat.. Natuurlijk blijven er altijd dingen wat je zou willen veranderen aan jezelf, maar je bent wie je bent en probeer dit niet te veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een mooi artikel! Zelf was ik ook heel lang onzeker, maar ben nu stukken zelfverzekerder alleen houd je soms die onzekerheid nog wel eens.
    Liefs, Sanne

    BeantwoordenVerwijderen