Pagina's

29 december 2014

Doelen voor 2015

Ja, ik ben één van die mensen die aan het einde van het jaar, in de kerstvakantie, doelen voor het volgende jaar bedenkt. Veel mensen 'geloven' hier niet in en vinden dat je ieder moment met goede voornemens kunt beginnen. Nou ben ik het daar wel enigszins mee eens, maar toch vind ik het fijn om in de kerstvakantie alle dingen die ik het volgende jaar wil bereiken op een rijtje te zetten. Als ik ze dan ook daadwerkelijk bereik, kan ik ze afstrepen en heb ik ook echt het gevoel dat ik iets bereikt heb. Misschien raken jullie nog geïnspireerd door mijn doelen of is het een soort herinnering dat jij ook nog zo'n lijstje wilde maken. Natuurlijk schrijf ik deze post niet alleen, maar ga ik er ook aan werken in het nieuwe jaar. Ik vind namelijk niks zo fijn als het gevoel van het behalen van een doel.

Me goed inzetten voor school

Dit is echt iets wat ik sinds het begin van het tweede leerjaar wil doen, alleen raak ik maar niet gemotiveerd. Hoeveel slechte cijfers er ook  binnenstromen, bij mij lijkt het lampje niet te gaan branden. Ik weet dat als ik goed mijn best doe, ik veel betere cijfers kan halen dan wat ik nu doe. Waarschijnlijk is het gewoon iets wat in mijn hoofd moet gaan veranderen en ik wil dit doel ook echt  heel graag bereiken in het nieuwe jaar.

Naar Parijs
Mijn ouders hebben het er dit jaar vaak genoeg over gehad dat ze echt heel graag naar Parijs willen gaan met ons en mijn zusjes en ik vinden dat natuurlijk ook geen enkel probleem. Er zijn eigenlijk heel veel steden waar ik heen wil gaan maar Parijs stond toch altijd wel ergens bovenaan mijn lijstje. Als we naar Parijs gaan, gaan we op een camping wat buiten Parijs zitten om de meeste drukte te vermijden. Toch zullen we natuurlijk wel een paar keer Parijs bezoeken en daar heb ik onwijs veel zin in.

Meer sporten
Af en toe heb ik van die weken waarin ik echt bijna iedere dag sport; op de sportschool of gewoon een work-out thuis. Helaas zijn er ook weken waarin ik er gewoon echt helemaal geen zin in heb en me er niet toe kan zetten. In het nieuwe jaar wil ik mínstens drie keer per week sporten, waarvan één keer op de sportschool. Mijn doel is niet om af te vallen of zoiets dergelijks maar ik wil graag gezonder gaan leven.

Durven op te treden
Ik wist niet heel goed hoe ik dit doel moest benoemen omdat ik heel veel kleine stapjes moet zetten om dit te behalen. Wat ik eigenlijk graag wil bereiken is om te durven zingen voor een groep mensen. Sinds een half jaar of misschien iets langer heb ik zangles en ben ik qua techniek zeker vooruit gegaan. Toch durf ik nog niet op te treden. Ik heb namelijk last van faalangst en dat staat een beetje in de weg. Volgend jaar wil ik het zelfvertrouwen behalen om dit toch te doen.

Piano leren spelen
Vroeger speelde ik vloeiend muziek op de piano, ik had pianoles en oefende dan ook best vaak. Op een gegeven moment vond ik de manier waarop het piano spelen werd aangeleerd niet meer leuk en besloot met de lessen te stoppen. Nu heb ik er eigenlijk best spijt van omdat het me heel gaaf lijkt mezelf te kunnen begeleiden op de piano (terwijl ik dus zing). We hebben thuis wel een piano maar deze is oud en vals dus wil ik graag een keyboard zodat ik hierop weer kan leren piano spelen.

Aan het einde van 2015 zal ik een blogpost schrijven waarin staat of ik deze doelen ook daadwerkelijk behaald heb. Ik weet zeker dat als ik maar hard genoeg mijn best doe, ik al deze doelen kan behalen. Het belangrijkste met doelen en het behalen van doelen is in jezelf geloven, dus als jij ook een lijstje met doelen hebt maar denkt dat je ze niet behalen, moet je eerst je gedachten omzetten. Alles is mogelijk als je er maar in gelooft.

Liefs,
Veerle

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen