Pagina's

22 juni 2014

Toetsweek?! Tips!

Hey!

Vandaag besloot ik een artikel te schrijven over hoe je het beste de toetsweek doorkomt! Zelf zit ik nu namelijk in mijn toetsweek en kon ik eigenlijk ook wel wat tips gebruiken.
Ik zal tot donderdag waarschijnlijk even niet bloggen omdat ik keihard moet gaan leren voor de aankomende toetsen, maar daarna is het dan eindelijk vakantie!

1. Zorg ervoor dat je op een rustige plek zit tijdens het leren
Het is het handigst om op een opgeruimde plek te zitten, waar je geen last hebt van bijvoorbeeld je zusjes. Zorg er ook voor dat de plek waar je leert opgeruimd is, dat zorgt namelijk ook voor wat meer rust in je hoofd.

2. Ga op tijd naar bed!
Iets wat je echt níet moet doen in je toetsweek is laat gaan slapen. Als je dat wel doet verlies je waarschijnlijk de dag hierna veel concentratie en dat is niet echt handig in een toetsweek.

3. Maak een goede planning!
Door een goede planning te maken (en je daaraan te houden..) hoef je niet te stressen over of je het allemaal wel op tijd kent. Zorg er wel voor dat je ook om het uur ongeveer een korte pauze inlast. Als je te lang achter elkaar leert zonder pauzes kun je je namelijk minder goed focussen.

4. Begin een paar weken van tevoren
Het klinkt misschien wel heel onnodig om een paar weken van tevoren te beginnen, maar eigenlijk is het heel handig. Als je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je de samenvattingen voor bepaalde vakken al af hebt, hoef je daar geen tijd meer aan te besteden later. Door op tijd te beginnen hoef je ook minder op één dag te leren en heb je dus minder stress.

5. Geloof dat je het zelf kunt
Dit is misschien nog wel het belangrijkste. Als je met een slechte instelling de toetsweek in gaat, bijvoorbeeld: het gaat me toch niet lukken, is er een grote kans dat het ook echt minder goed gaat. Geloof in jezelf en knal nog even de laatste weken en dan komt het allemaal goed!

Dit was het wel weer, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad!

Liefs,
Veerle

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen